Mango-batat kašica

Sastojci:
 
1 batat
1 jabuka
1 mango
cejlonski cimet
 
Priprema:
Batat operite sa korom i izbodite ga viljuškom. Jabuku oprati i staviti da se peče u rerni zagrejanoj na 200 stepeni zajedno sa batatom, nakon pola sata izvaditi jabuku a batat peći još 15-30 minuta dok ne bude skroz mekan. Ostavite da se ohladi.
U multipraktik dodati očišćen i narezan mango, batat, jabuku i cejlonski cimet. Izmiksati do željene teksture. Polovinu poslužiti bebi a drugu polovinu sačuvati u frižideru za sutrašnji obrok.
 
Ja sam ovo jela kao toping preko ovsene kaše i sjajno je

Mango je prepun vitamina A i sadrži visok nivo karetonoida, za koje se smatra da su uspešni u suzbijanju prehlade. Mango je veoma bogat vlaknima, sadrži mnogo vitamina C i B, kao i kalijum, gvožđe i proteine. Uvođenje manga u ishranu bebe preporučije se između 8-10 meseca.
 

Batat je slatki krompir, veoma lepog ukusa koji bebe ceoma rado prihvataju. Nutritivno je vredna namirnica, kao i mango sadrži vitamin A i C u većoj količini kao i beta karoten. Sadrži i vitamin E, kalcijuma i folnu kiselinu, potpomaže normalan rad crevne flore. Batat je dobar izbor za bebu pri uveđenju čvrste hrane. (6+)
 
 
Posebno hvala @mala_beba_veliki_gurman na pomoći u kreiranju recepta.

Free Joomla templates by L.THEME