Tofu - batat salata

Što više boja na tanjiru - to je više nutrijenata koje ste uneli kroz taj obrok. Trudite se da jedete što raznovrsnije i šarenije.

Tofu je sir od soje ima nisku kalorijsku vrednost, odličan je izvor proteina, magnezijuma, gvožđa, vitamina B.
 
Sastojci za jednu porciju:
 
100g tofu sira
1 srednji batat
2 kašike maslinovog ulja
2 kašike soja sosa
2 kašike susama
1 kašičica soli
Suvi začini po ukusu (bosiljak, chili, biber, peršun, majčina dušica, ruzmarin)
+salata, rukola i ljubičasti kukus
 
Priprema:
 
Tofu sir prvo uvijte u ubrus ili salvetu i pritisnite ga sa svih strana kako bi iscedili suvišnu tečnost. Isecite ga na kocke veličine zalogaja. U činiji napravite marinadu za tofu, pomešajte 1 kašiku maslinovog ulja, 2 kašike soja sosa, 1/2 kašičice soli, biber, chili, bosiljak. Dodajte tofu, sjedinite sa marinadom, poklopite i istavite u frižideru bar sat vremena (možete i preko noći).
Batat spremate neposredno pred prčenje, oljuštite ga, isecite na kolutove oko 1cm debljine, a kolutove na polovine. Prebacite u činiju začinite 1 kašikom maslinovog ulja, 1/2 kašičice soli i suvim začinima po ukusu (što više aromatičnih začina to bolje).
 
Pleh za pečenje obložite papirom za pečenje. Rasporedite ravnomerno sa jedne strane mariniran tofu, koji ste uvaljali u susam, sa druge začinjen batat. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 20 minuta.
U tanjiru/činiji stavite rukolu i ljubičasti kupus, odozgo poređajte tofu i batat.
Ovaj obrok je zgodan i za poneti.
Prijatno!

Free Joomla templates by L.THEME