Sastojci:
500g kora od speltinog brašna
600g rendane bundeve/tikve
4 jaja
150-200g eritritola (zamena za šećer)
100g speltinog griza
2 pune kašice kokosovog ulja
1 kašičica arome vanile
Začini:
cejlonski cimet
đumbir u orahu
muskantni orah
Priprema:
U šerpi sa širim dnom zagrejte 1 kašičicu kokosovog ulja, dodajte rendanu bundevu i eritritol (zavisi koliko je slatka bundeva i koliko vi skatko volite-dodajte zaslađivač, meni je bilo dovoljno 150g). Prodinstajte oko 5 minuta i ostavite da se prohladi.
U prohlađenu dinstanu bundevu dodajte jaja, griz, aromu vanile i začine po ukusu (možete i začine za medenjake ako imate). Ja sam stavila punu kašičicu cimeta, i po četvrtinu kašičice muskatnog oraha i đumbira.
U činijici otopite još jednu kašičicu kokosovog ulja. Na prvu koru namažite trećinu ulja, na drugu i treću koru namažite ravnomerno fil. Savijte blago ivice kora sa leve i desne strane i umotajte kore u rolat. Napravite 3 ovakva rolata.
Peći 30 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi pre sečenja. Po želji posulti eritritolom koji ste u blenderu samleli u prah.
Prijatno!
