Sastojci:
200g pečene bundeve
120g kikiriki putera
60g ovsenih pahuljica
2 jaja
80g eritritola* ili kokosovog šećera
80g crne čokolade 80% kakao
20g kvalitetnog kakao praha
1 kašičica cejlonskog cimeta
1 kašičica arome vanile
1/2 kašičice sode bikarbone + par kapi limuna
Za preliv:
20g crne čokolade + ravna kašičica kokosovog ulja
Priprema:
Pečenu bundevu ispasirajte viljuškom da dobijete pire, 80g crne čokolade usitnite na sutne kockice, ovsene pahuljice sameljite u blenderu.
U činiju za mućenje dodajte pire od bundeve, kikiriki puter, jaja, aromu vanile i eritritol pa žicom umutite sastojke. Zatim dodajte usitnjenu čokoladu, kakao i cimet pa promešajte. Dodajte samlevene pahuljice pa još jednom sjedinite smesu. Na kraju u posebnoj posudici stavite sodu bikarbonu i prelijte je sa par kapi limunovog soka kako bi je aktivirali (počeće odmah da peni), dodajte je smesi pa promešajte.
Izlijte smesu u kalup srednjih dimenzija, moj je 22x22cm. Kalup podmažite sa malo kokosovog ulja ili obložite papirom za pečenje. Pecite u rerni koja je prethodno zagrejana na 180 stepeni, 30 minuta. Proverite čačkalicom da li je kolač pečen.
Kada se prohladi, iseći kocke i prelite sa čkolodom otopljenom sa kokosovim uljem.
Prijatno!