Ovaj recept ustupila mi je Ana koja stoji iza brenda @chocollama.organic - prve organske sirove čokolade koja se proizvodi u Srbiji i jedine čokolade sa kokosovim šećerom
Hvala Ana na ovom savršenstvu!

Sastojci:
4 kašike ili 50g kokosovog šećera
2 kašike ili 80g kokos kreme (gusti deo punomasnog kokosovog mleka iz konzerve)
1 kašičica ili 30g kokosovog ulja
2 kašike ili 60g putera od indijskog oraha (zamena bilo koji puter od orasastih plodova, kikiriki, lešnik, badem...)
20 pečenih lešnika
40g čokolade PURE DARK @chocollama.organic
Priprema:
U manjoj šerpici na srednjoj temeraturi ringle kratko otopiti/karamelizovati kokosov šećer sa kokosovim uljem i kokosovom kremom. Skloniti sa ringle, u vrelu smesu umešati puter od indijskog oraha i dobro sjediniti žicom ili špatulom da nema grudvica. Smesa će biti u skroz tečnom stanju.
Izlijte smesu u kalup za tofife i u svaku čokoladicu ubacite po jedan pečeni lešnik. Odložite u zamrzivač na sat vremena, potom prelijte otopljenom čokoladom, ohladite još pola sata i uživajte!
*Ukoliko nemate ovaj kalup možete koristiti pakovanje od originalnih tofifa ili manji kockasti kalup pa nakon hlađenja, a pre prelivanja čokoladom, iseći na male kockice.
Obavezno isprobajte recept i javite utiske!